Agenda

november 2018  
ma di wo do vr za zo
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
SOL activiteit
externe activiteit

Lid worden?

Ben je geinteresseerd in ontwikkelings- samenwerking? Wij organiseren activiteiten waarbij je je kennis en netwerk kunt opbouwen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van SOL.
E-mailadres:

Volg ons ook via

Het bestuur

Het bestuur van SOL bestaat uit de volgende bestuursleden:

Joël Vink
Voorzitter
Na een aantal maanden voorbereiding zijn wij als 10e bestuur nu eindelijk ingestemd! Ik ben super trots dat ik voorzitter mag zijn van dit prachtige bestuur en deze fantastische vereniging. Zelf studeer ik internationale betrekkingen in Leiden en probeer ik dit jaar mijn bachelor af te ronden. De studie internationale betrekkingen heeft mijn interesse in ontwikkelingssamenwerking gestimuleerd. Via SOL wil ik mij verder verdiepen in de uiteenlopende onderwerpen die bij ons aanbod komen. De vele contacten die we hebben met organisaties en de interessante sprekers zijn hier ideaal voor. Voor de broodnodige persoonlijke financiering schenk ik lekkere maar ook zeker verantwoorde bakjes koffie bij de Lebkov. Het wordt een druk jaar maar wel een jaar waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik ben ervan overtuigd dat we zeer interessante maar ook zeker gezellige activiteiten gaan organiseren. Tot op de volgende SOL activiteit!


Joël Vink
Bo Zomerdijk
Penningmeester en Assessor Activiteiten
Lieve allemaal! Mijn naam is Bo Zomerdijk, ik ben 21 jaar en inmiddels derdejaars rechtenstudent.
Het komend jaar zal ik een dubbele bestuursfunctie vervullen binnen SOL. Naast penningmeester ben ik ook Assessor Activiteiten. Het doel is om evenementen te organiseren om ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen van studenten. Dit zie ik als een eervolle taak, aangezien tot de dag van vandaag ontwikkelingssamenwerking van groot belang is. Bij ontwikkelingssamenwerking spelen veel verschillende aspecten een rol, zoal politiek, financieel, wetenschappelijk en cultureel. Deze verschillende facetten zorgen voor nieuwe inzichten, waardoor nieuwe vragen omtrent ontwikkelingssamenwerking ontstaan. Het vormen van een mening door studenten acht ik van groot belang. Dit wil ik graag onder studenten stimuleren door verscheidene activiteiten te gaan organiseren. Ik vind het onwijs leuk dat ik als Assessor Activiteiten en Penningsmeester kan zorgen voor de kennisverbreding over ontwikkelingssamenwerking onder studenten. Ik heb heel veel zin om me, samen met de rest van het 10e bestuur der SOL, in te zetten om van dit lustrumjaar een interessant en geweldig jaar te maken!

Bo Zomerdijk
Virginia Overduin
Secretaris en Assessor Studiereis
Hallo lieve SOL-leden! Mijn naam is Virginia Overduin, 24 jaar en inmiddels ben ik mijn BA Engelse taal en cultuur aan het afronden. Met een voorgeschiedenis in European Studies en de minor Latijns-Amerikastudies ben ik altijd al gefascineerd geweest met alles wat er buiten de Nederlandse grenzen afspeelt. Deze fascinatie voor landen, volken en talen heeft geleid tot betrokkenheid bij diverse buitenschoolse activiteiten, waaronder de activiteitencommissie van SOL. Als commissielid heb ik mij ingezet om bewustwording van ontwikkelingssamenwerking onder studenten te vergroten. Bovendien heb ik afgelopen zomer een prachtige en inspirerende studiereis met SOL naar Tanzania mogen maken om datgene waar ik al een jaar lang activiteiten over had georganiseerd nu eens met eigen ogen te zien. Deze studiereis heeft mij doen beslissen voor SOL de bestuursfuncties Secretaris en Assessor Studiereis te vervullen. Evenals voorgaande jaren hoop ik samen met mijn bestuur een leerzaam en inspirerend  bestaansjaar van SOL te verwezenlijken voor onze leden!

Virginia Overduin
Chantal den Braber
Assessor Communicatie & Promotie
Lieve lezers! Mijn naam is Chantal den Braber, ik ben 20 jaar en ik zal dit jaar de functie Assessor Communicatie & Promotie vervullen. Ik ben begonnen aan mijn eerste jaar van de Bachelorstudie Film- en literatuur wetenschap. Mede door mijn studie en interesse voor filosofie ben ik breder gaan denken over wat zich in de wereld afspeelt. Hierdoor ben ik gaan in zien hoe mensen met alleen al minimale hulpmiddelen een ontzettend groot verschil kunnen maken voor hun medemens die het het hardst nodig heeft. Dit heeft mij geïnspireerd om mij nog meer te verdiepen in ontwikkelingssamenwerking.

De kans kwam voorbij om een deel uit te maken van het betrokken team van SOL in de functie Assessor Communicatie en Promotie. Deze heb ik met beide handen aan gegrepen. Mijn wens is om met deze functie de bewustwording van het belang van ontwikkelingssamenwerking onder studenten op een leuke en creatieve manier te stimuleren.

Ik ben nog erg nieuw bij SOL maar daarom kijk ik juist heel erg uit naar komend jaar en alle nieuwe ervaringen die ik op zal doen. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ons bestuur er samen met onze leden een mooi en inspirerend jaar van gaat maken. Tot snel!

Chantal den Braber
Bestuur 2014-2015
Kendrah Magloire     Praeses en Assessor  
                                     Activiteiten 
Juanita van Gent      Abactis en Vicepraeses
Julia Hössen             Quaestor 
Bo Pouw                    Assessor Communicatie &
                                    Promotie en Assessor
                                    Studiereis 
Bestuur 2013 - 2014
Isabelle Wijsmuller Praeses
Julia Wubbolts Abactis
Toon van de Wetering Quaestor
Marlene Dirven Assessor Activiteiten
Alexandra de Jong Assessor Communicatie & Promotie en Vicepraeses
Gideon Mooleburgh Assessor Studiereis

Bestuur 2012 - 2013
Marijke van Leeuwen  Voorzitter
Willemijn Bezemer Secretaris
Jim Focke Penningmeester
Andrea Cosic Activiteiten
Leonie Siepman Studiereis
Inge van den Boomen C&P
Bestuur 2010 - 2011
Ana Fernandez Voorzitter
Daphne van Vliet Secretaris
Amela Halilovic Penningmeester
Hilde Neels Activiteiten
Andrea Zwaal Studiereis
Annabel Goth C&P
Bestuur 2006 - 2007
Gaula Shehadeh Voorzitter
Myrna Demmers:  Secretaris
Roelof van Laar: Penningmeester
Evert van Steen:  Voorzitter theorie & vaardigheden
Jeffrey Keus:  Voorzitter politiek
Omar Lamrhari: Voorzitter studiereis
Kelly Schut: C&P
Bestuur 2007 - 2008
Renée Ros Voorzitter
Kelly Schut Secretaris
Anke Hoekstra Penningmeester
Seher Malik Voorzitter activiteiten I
Kawin Chong Voorzitter activiteiten II
Bart Huisman Voorzitter studiereis
Simone Olsthoorn C&P
Bestuur 2008 - 2009
Anke Hoekstra Voorzitter
Lennie Geerlings Secretaris
Lenneke van der Mark Penningmeester
Jeannette de Ridder Voorzitter activiteiten I
Emilie Kranendonk Voorzitter activiteiten II
Eline von Konigslöw Voorzitter studiereis
Mandy van Leeuwen C&P
Bestuur 2011 - 2012
Nanda de Bruin  Voorzitter
Pauline Hutten en Tabitha Maat Secretaris
Jozien Stolwijk Penningmeester
Kim van Kastel Activiteiten
Amber Noordegraaf Studiereis
Helen Feuth C&P
Bestuur 2009 - 2010
Rina Ghafoerkhan Voorzitter
Anne-Marijn Snaaijer Secretaris
Steef Redeker Penningmeester
Brenda Riegman Voorzitter activiteiten
Anne de Graaff Voorzitter studiereis
Liz Sluis C&P

Partners