Agenda

december 2018  
ma di wo do vr za zo
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
SOL activiteit
externe activiteit

Lid worden?

Ben je geinteresseerd in ontwikkelings- samenwerking? Wij organiseren activiteiten waarbij je je kennis en netwerk kunt opbouwen!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates van SOL.
E-mailadres:

Volg ons ook via

Over SOL

 

Wat is SOL?

SOL is een vereniging van, voor en door studenten. SOL werkt aan kennisverbreding over ontwikkelingssamenwerking en aan draagvlakversterking. Binnen elke studierichting zijn aanknopingspunten te vinden met ontwikkelingssamenwerking. SOL geeft je de kans om op een laagdrempelige manier je kennis over ontwikkelingssamenwerking te vergroten, te netwerken en relevante vaardigheden op te doen.


Wat doet SOL?

Studenten die verdieping zoeken kunnen bij SOL terecht voor verschillende lezingen, debatten, congressen en filmavonden. Studenten die direct aan de slag willen, kunnen deelnemen aan workshops, netwerklounges, werkbezoeken en studiereizen.
Zo kun je je eigen weg vinden bij het zoeken van stages, vrijwilligersplekken en banen binnen de ontwikkelingssector en vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.


Waarom SOL? Waarom lid worden?

De blik van hedendaagse studenten reikt verder dan studie, studentenhuis en gezelligheidsvereniging. Zij voelen zich betrokken bij de wereldproblematiek en zoeken naar inhoudelijke kennis en discussie. In die vraag wordt binnen de verschillende opleidingen slechts in beperkte mate voorzien. Veel vragen blijven onbeantwoord: Wat is nu eigenlijk het nut van ontwikkelingssamenwerking? Hoe en waar is OS effectief? En waar liggen voor jou de kansen? Binnen SOL worden deze en andere belangrijke thema’s belicht.

SOL is een vereniging waar je als student altijd mee kunt doen aan de activiteiten, maar als je lid wordt van de vereniging heb je natuurlijk altijd meer voordelen!
  • Als lid van SOL zit je bij een vereniging die naast gezellige, ook inhoudelijke activiteiten organiseert die je aan het denken zetten
  • Als lid van SOL krijg je korting op activiteiten, en een mogelijke Goodybag of consumptie
  • Als lid van SOL kun je zelf kiezen hoeveel tijd je in de vereniging stopt. Er zijn geen verplichtingen
  • Als lid van SOL word je via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de activiteiten van zowel SOL als andere organisaties die zich richten op ontwikkelingssamenwerking
  • Als lid van SOL heb je toegang tot de facebook groep die alleen toegankelijk is voor leden en waarop regelmatig interessante artikelen, oproepjes en vacatures worden geplaatst
  • Als lid van SOL kun je mee op reis!


De SOL Studiereis

Een van de activiteiten die SOL aanbiedt aan haar leden en andere geïnteresseerden is de studiereis. Deze jaarlijkse activiteit in de zomermaanden is voor studenten die zich betrokken voelen bij de wereldproblematiek en op zoek zijn naar inhoudelijke kennis en discussie. Uit onze ervaring blijkt dat studenten steeds meer een mening beginnen te vormen over ontwikkelings- en internationale samenwerking. Hierbij krijgen zij meer behoefte aan eigen ervaring op dit gebied. Je wilt vaak je mening niet baseren op wat de kenners je voorleggen maar je wilt het met eigen ogen zien. SOL wil in deze behoefte voldoen en organiseert daarom de studiereis. De studiereis richt zich altijd op een ontwikkelingsland. Oeganda, Cambodja en Marokko zijn in de voorgaande jaren al bezocht als bestemmingen van de studiereis. In deze landen zijn verschillende NGO’s, bedrijven en andere instanties bezocht om een beeld te krijgen over de omstandigheden in het land. Het is een informatieve reis waarin je de cultuur ontdekt, maar dus ook op bezoek gaat bij ontwikkelingsprojecten in het land. We proberen de reis zo divers mogelijk op te stellen en ook veel vrije tijd in te plannen voor je eigen ontdekkingen.

Lees hier de blogs van de afgelopen studiereizen om een inside beeld te krijgen van wat de studiereis allemaal te bieden heeft. 

Partners